1. Dezvoltarea de produse lactate functionale, destinate dietelor speciale, cu impact pozitiv asupra starii de sanatate a consumatorilor
2. Conceperea si dezvoltarea unor produse inovative, destinate tratarii unor afectiuni specifice taurinelor, ca alternativa la antibioterapie
3. Elaborarea de programe de supraveghere, evaluare nutrițională și monitorizare a contaminanților din furajele destinate alimentației vacilor pentru lapte.
4. Optimizarea gradului de prelucrare a produselor de origine animală (carne -lapte) prin extinderea gamei sortimentale, respectiv valorificarea prin intermediul produselor funcționale și clean label (prin utilizarea de bioaditivi inovativi naturali, subproduse a lanțului alimentar);
5. Implementarea unor standarde de calitate si siguranță alimentelor în cadrul fermelor zootehnice, procesatoare de resurse animaliere (lapte / carne – materie pr Îmbunătățirea nutriției și alimentației animalelor în vederea creșterii competitivității sectorului zootehnic, a siguranței și calității produselor și scăderea impactului asupra mediului.
6. Monitorizarea stării de sănătate a vacilor prin analize clinice și paraclinice, de profil hematologic, biochimic și imunologic în diferite perioade ale curbei de lactație și stării fiziologice;
7. Stabilirea unor programele de supraveghere și monitorizare a vacilor pentru lapte, prin recoltarea de probe biologice, izolarea, identificarea tulpinilor bacteriene și stabilirea susceptibilității acestora la antibiotice la animalele diagnosticate cu mamite, endometrite și alte afecțiuni cu etiologie bacteriană;
8. Aplicarea unor metode moderne de screening pentru identificarea eventualelor tulpini rezistente la anumite clase de antibiotice și confirmarea/ infirmarea izolatelor prezumtiv producătoare de gene care codifică rezistența la antibiotice;